Elhelyezkedés

Nyugat-Európában - és most már Magyarországon is - egyre inkább megfigyelhető, hogy a klasszikus belváros ismét felértékelődik. Ennek oka, hogy ezek azok a területek, amelyek infrastruktúrája hagyományosan jó: akár gyalog is elérhető közelségben vannak minőségi szórakozóhelyek, színházak, éttermek, bevásárlóközpontok, bankok, azaz minden, amire a mindennapi életben szükség van, illetve ami a kikapcsolódást megkönnyíti. És még egy utolérhetetlen előny: nem kell nap mint nap a dugóban ücsörögni, az ember kényelmesen, akár gyalog, vagy legfeljebb egy tömegközlekedési kapcsolattal elérheti munkahelyét…

Az itt található otthonok jövendő tulajdonosainak nem egyszerűen lakást kínálunk, hanem egy életminőséget, ha úgy tetszik, belvárosi életet.

Összefoglalva: mindazoknak ajánljuk ezeket a lakásokat, akik a belvárosi élet minden előnyét élvezni kívánják, és nem utolsó sorban értékálló befektetésre is vágynak…

A mai Belváros nem más, mint a történelmi Pest, amelyet a Duna, a Deák Ferenc utca és a Kiskörút határol. Ez a rész korábban kőfallal volt határos, azon túl erdők, mocsarak terültek el. Az itt található belvárosi Plébániatemplom (Pest legrégibb épülete) is részben az egykori római falak köveiből kezdett épülni, a XI. században már templom állt itt. A Belváros épületei a XIX. század klasszicista stílusát idézik. A Petőfi Sándor utcát a XVII-XVIII században Úri utcának ismerték, mai nevét az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére kapta, ugyanis itt volt (a mai Pilvax köz helyén ) a régi Pilvax kávéház, a márciusi ifjak találkozóhelye. A mellékelt fekete-fehér fotó a házat ábrázolja, az 1900-as évek legelején.


(forras: BTM Kiscelli Múzeum Fényképtár)

A Petőfi Sándor utca 11 szám alatt található épület a Belváros egyik legfrekventáltabb részén helyezkedik el. A ház jó állapotban van, de az építkezés részeként a külső- illetve a belső homlokzatot is felújítottuk, így az épület még inkább visszakapta régi fényét. Az Erzsébet híd közelsége, illetve a Ferenciek terén található 3-as metró, 7-es busz miatt közlekedési szempontból kiemelten jó fekvésű terület.